Sudan'da Ömer el Beşir'den cezaevindeki kadınlara 'kadınlar günü' affı

Sudan'da Ömer el Beşir'den cezaevindeki kadınlara 'kadınlar günü' affı

Sudan'da protestolara katılan kadın göstericilere af çıktı.

Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, hükümet karşıtı gösterilere katılan kadınların serbest bırakılmasını emretti.

Aylardır hükümet karşıtı gösterilerin durmadığı Sudan'da 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla af geldi. Cuma günü yapılan bir toplantıda Devlet Başkanı Beşir, protestolara katıldıkları için cezaevlerinde bulunan kadınların serbest bırakılmasını istedi. Yapılan resmi açıklamada Başkan Beşir'in güvenlik ve istihbaratın başındaki isimlere bu kadınların serbest bırakılması için emir verdiği duyuruldu.

Hükümet karşıtı eylemciler hapishanede bulunan tutuklu kadın sayısının 150 civarında olduğunu açıkladı.

Ülkede aylardır devam eden gösterilerin ardından olağanüstü hal ilan edildi ve gösteriler yasaklandı. Ancak yasağa karşın sokağa çıkan binlerce kişi Beşir'in istifası için gösteri yaptı. Bu eylemlere katılan birçok kadın da cezaevine konuldu.

Cuma günü de namazdan çıkan binlerce kişi aynı istekle sokağa aktı. Özellikle Omdurman kentinde muhaliflerin merkezi durumundaki camiden çıkanlar Beşir aleyhine slogan atarak istifa çağrısı yaptı. Göstericiler polisin sert müdahalesinin ardından dağıldı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.