Sudan'da ordu sokakta: Protestolarda 6 kişi yaşamını yitirdi

Sudan'da ordu sokakta: Protestolarda 6 kişi yaşamını yitirdi

Sudan'da hükümet karşıtı gösteriler devam ederken Ümmü Derman kentinde bir kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu bildirildi.

Sudan polisi dün yaptığı açıklamada, Ümmü Derman kentinde patlak veren gösterilerde bir Sudanlının öldüğünü ve yaralananların da olduğunu bildirdi.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Sudan Polis Sözcüsü Haşim Ali Abdurrahman yaptığı açıklamada Ümmü Derman kentindeki gösterilerde bir kişinin öldüğünü ve birkaç yaralanma haberinin de kendilerine ulaştığını doğruladı. Sözcü, polisin yasa dışı yapılan gösteriler karşısında yasalara uygun davrandığını söyledi.

Merkez Hekimler Komitesi’nden yapılan açıklamada laborant Abdulmaaz Atallah’ın gösterilerde aldığı yara sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Haber ajanslarının aktardığı bilgilere göre bugünkü gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Sudan’da çeşitli sivil toplum örgütleri bir araya gelerek rejimin yıkılması talebiyle başkent Hartum ve diğer kentlerde başlayan gösteriler dördüncü ayına girmiş durumda.

Yerel kaynaklar, ordu güçlerinin sokaklarda olduğunu gösteren görüntüler paylaşırken, ülkede bir darbe olduğuna dair söylemler henüz doğrulanmış değil.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.