Sudan’da ordudan protestoculara müdahale

Sudan’da ordudan protestoculara müdahale

Sudan'ın başkenti Hartum'daki ordu merkezi önünde oturma eylemi gerçekleştiren protestocular ile Sudan ordusu arasında çıkan çatışmalarda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Sudan güvenlik güçleri, Savunma Bakanlığı'nın yer aldığı yerleşkenin önündeki protestocuları dağıtmak için havaya ateş açtı.

Bu, güvenlik güçlerinin göstericileri dağıtma noktasında bugünkü ikinci girişimi oldu. Bir önceki girişimde, Sudan deniz kuvvetlerinden ordu güçleri, göstericileri korumak için bu sabah bölgeye girdi.

Protestocuları çevreleyen ve onları koruyan ordu güçlerinin karargaha çekilmesini fırsat bilen güvenlik güçleri, protestocuların üzerine ateş açtı.

Silahsız protestocular ilk önce hava kuvvetlerinin karargahlarından birine sığınmaya çalıştı, fakat güvenlik güçlerinin engeliyle karşılaşıp, gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaza maruz kaldı. Görgü tanıkları, söz konusu bölgede hala aralıklarla silah sesleri geldiğini aktardı

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.