Sudan'da protestocular Askeri Konsey ile müzakereleri askıya aldı

Sudan'da protestocular Askeri Konsey ile müzakereleri askıya aldı

Sudan'da, Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in askeri darbeyle devrilmesiyle sonuçlanan protesto gösterilerini organize eden muhalifler, ülkeyi yöneten Askeri Geçiş Konseyi ile müzekereleri askıya aldı.

Sudan’da protesto liderleri askeri liderlere karşı koymak için gösterilerini tırmandırma taahhüdünde bulundular. Protestocular, ülkede sivil bir hükümet kurulana kadar eylemlerini yoğunlaştıracaklarını duyurdu.

Başkent Hartum’daki Savunma Bakanlığı binası önünde düzenlenen gösteride, protestolara öncülük eden Sudan Meslek Odaları'nın sözcüsü Muhammed el-Emin Abdulaziz Askeri Geçiş Konseyi'nin "eski rejimin uzantısı" olduğunu ve artık Konsey'i tanımadıklarını söyledi. Muhammed el-Emin Abdulaziz önümüzdeki günlerde sivil bir yönetimin kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Askeri Konsey ülkeyi 30 yıl boyunca yöneten Ömer El Beşir’in devrilmesinin ardından ülkeyi iki yıl boyunca yöneteceğini, ardından da seçimlere gidileceğini açıklamıştı.

Bu arada Hartum’dan bir heyetin Sudan’ın teröre destek sağlayan ülkeler listesinden çıkartılması amacıyla görüşmelerde bulunmak için ABD'ye gideceği açıklandı. Askeri yönetimin lideri General Abdel Fattah el Burhan devlet televizyonuna verdiği ilk mülakatta heyetin bu hafta ya da bir sonraki hafta ABD'ye gidebileceğini söyledi.

ABD yönetimi Sudan’ı, Beşir hükümetine yönelik terörü desteklediği yönündeki suçlamalar nedeniyle 1993 yılında söz konusu listeye dahil etmişti. ABD 2017 yılında Sudan’a yönelik 20 yıllık ticari ambargosunu kaldırmış ancak İran, Suriye, Kuzey Kore’yle birlikte terörü destekleyen ülkeler listesinden çıkarmamıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.