Sudan'daki çatışmanın tarafları Suudi Arabistan'da masaya oturuyor

Sudan'daki çatışmanın tarafları Suudi Arabistan'da masaya oturuyor

Sudan’da haftalardır çatışan Sudan ordusu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) bugün ateşkes görüşmeleri için Suudi Arabistan’da masaya oturuyor.

Görüşmelerin bugün Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yapılacağı açıklandı. Uluslararası kamuoyunun çabalarıyla gelinen noktada uzlaşı sağlanarak çatışmaların sona ermesi umuluyor.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığı habere göre Sudanlı yetkililer görüşmelerde, Suudi Arabistan ve Amerika’nın kolaylaştırıcı bir rol üstleneceklerini belirtti.

Yetkililer görüşme masasında, Hartum ve Omdurman şehirlerine yardım için insani koridor oluşturulması ve aralarında sağlık kurumlarının da olduğu sivil hedefler ve altyapının korunması gibi konuların yer alacağını söylüyorlar.

Bugün yapılacak görüşmeler, ülkede 15 Nisan’da ordu ve HDK güçleri arasında karşılıklı darbe suçlamasıyla başlayan çatışmalardan bu yana taraflar arasındaki ilk doğrudan temaslar olacak.

Ülkede 15 Nisan’da devam eden çatışmalar nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Bundan önce yapılan ateşkes görüşmeleri başarısız olmuş ve taraflar ateşkesi ihlal konusunda birbirlerini suçlamıştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.