Sudan'da çatışmalar 19 milyon kişiyi aç bırakabilir

Sudan'da çatışmalar 19 milyon kişiyi aç bırakabilir

Birleşmiş Milletler, çatışmaların devam etmesi durumunda 19 milyon kişinin gıda yetersizliğiyle karşıya karşıya kalacağını bildirdi.

Sudan'da Hızlı Destek Kuvvetleri ile mevcut cunta yönetimine bağlı düzenli ordu arasında yaşanan şiddetli çatışmalar, gıda güvenliğini riske atıyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterlik Sözcülüğünden cuma günü yapılan açıklamada, 19 milyon kişinin gelecek aylarda açlık ve kötü beslenme sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği ifade edildi.

Sözcü Ferhan Hak, Sudan'da akut gıda güvensizliğiyle karşı karşıya kalan kişi sayısının iki ila iki buçuk milyon kişi arasında artabileceğini öngördüklerini belirtirken çatışmaların devam etmesi durumunda önümüzdeki 3 ay ila 6  ay içinde toplamda 19 milyon kişinin gıda yetersizliğinden etkilenebileceği vurgulandı.

Sudan’da haftalardır çatışan Sudan ordusu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (bugün ateşkes görüşmeleri için Suudi Arabistan’da masaya oturacak.

Ancak daha önce de masada ateşkes yapılsa da sahada çatışmalar devam etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.