Sudan'ı 2023'e kadar askeri cunta yönetecek

Sudan'ı 2023'e kadar askeri cunta yönetecek

Sudan'daki son askeri darbenin lideri General Abdulfettah Burhan 2023'te gerçekleştirilmesi planlanan seçimlere kadar ülkenin askeri yönetimle yönetileceğini açıkladı.

Sudan'da geçen ay gerçekleşen askeri darbenin lideri olarak görülen General Abdulfettah Burhan, Sudan'da 2023'te seçim düzenleneceğini, bu seçimlere kadar Sudan'ı askeri bir konseyin yöneteceğini açıkladı.

Abdulfettah Burhan bu seçimlerde aday olmayacağını da söyledi.

Sudan'daki darbede en az General Abdulfettah Burhan kadar etkili olduğu tahmin edilen "Hemidti" lakaplı General Muhammed Hamdan Dagalo da yayınladığı video mesajla General Abdulfettah Burhan'ın bu açıklamasına destek verdiğini duyurdu.

Sudan'da 30 yıllık Ömer Beşir dönemini sona erdiren 2019 darbesinin ardından ülkeye hem askeri hem de sivil bir yönetim hakim olmuştu.

İki yönetim arasındaki anlaşmazlıklar üzerine Ekim 2021'de askeri yönetim darbeyle sivil yönetimi devirmiş, 100'den fazla hükümet yetkilisini tutuklamıştı.

General Abdulfettah Burhan'ın 2023'e kadar askeri konseyin ülkeyi yöneteceğini açıklaması tepki çekerken bu seçimlerde aday olmayacağını açıklaması da rahatlatıcı bulunmuyor.

Çünkü 2023'te General Muhammed Hamdan Dagalo'nun cumhurbaşkanı seçilmesinin planlandığı iddia ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.