Sudan'ın devrik lideri El Beşir 1989 darbesi hakkında sorgulandı

Sudan'ın devrik lideri El Beşir 1989 darbesi hakkında sorgulandı

Sudan eski Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, dönemin demokratik hükümetine karşı Haziran 1989’da yaptığı darbeyle ilgili sorgulandı.

Sudan eski Devlet Başkanı Ömer el-Beşir’in savunma avukatı, müvekkilinin İslamcıların desteğiyle dönemin demokratik hükümetine karşı Haziran 1989’da yaptığı darbeyle ilgili sorgulandığını bildirdi.

Avukat Muhammed Hasan el-Emin, Hartum’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bugün eski Devlet Başkanı Ömer el-Beşir 1989 darbesi hakkında sorguya çekildi. Sorgu odasında ne olduğunu bilmiyoruz ancak bence bu yasal bir mesele değil. Bu üzerinden 30 yılın geçtiği ve birçok değişikliğin gerçekleştiği siyasi bir mesele. Soruşturma komitesini boykot etmesi ve konuşmaması için el-Beşir ile anlaştık” dedi.

AFP’nin haberine göre, geleneksel Sudan kıyafeti giyen Ömer el-Beşir, bugün askeri araçlar eşliğinde geldiği savcılık binasında yaklaşık bir saat kaldı.

Savcılık binasının önünde toplanan onlarca protestocu ise el-Beşir’in çıkışı esnasında aleyhinde sloganlar attı.

El-Beşir, kendisine karşı aylarca süren protestolar nedeniyle geçtiğimiz Nisan ayında ordu tarafından görevinden azledilmişti. Uluslararası Ceza Mahkemesi, soykırım ve savaş suçu işlediği gerekçesiyle 2003, 2009 ve 2010 yıllarında el-Beşir hakkında uluslararası yakalama kararı çıkarmıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.