Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: "Bir haftada 6 binden fazla Türk askeri Suriye'ye girdi"

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: "Bir haftada 6 binden fazla Türk askeri Suriye'ye girdi"

İdlib ve Halep'te konuşlanan Türk askerlerinin sayısı da en az 6 bine ulaştığı bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ona yakın muhalif grupların, Türkiye’ye ait gözlem noktalarının yakınından çekilmemesi halinde rejim güçlerine karşı büyük bir askeri operasyon başlatmaya hazırlandığını iddia etti.

SOHR’un aktardığına göre son olarak Suriye-Türkiye sınırındaki Kafr Losin geçidinden zırhlı araç, tank ve mühimmat yüklü 60 araçtan oluşan askeri bir konvoyun girişinin ardından dün akşam da tank ve obüs taşıyan 100 araçlık konvoy ülkeye girdi. Konvoyun İdlib’e doğru yöneldiği gözlemlendi.

Bu arada TSK, Lazkiye'yi Halep'e bağlayan M4 karayolu yakınında, İdlib'in güney kırsalındaki Kaminas köyünde  yeni bir askeri nokta oluşturdu.

SOHR’un aktardığına göre 2-8 Şubat tarihleri arasında zırhlı tank, zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), zırhlı güvenlik kabini ve askeri radarları içeren bin 450’den fazla Türk kamyonu ve askeri aracı Suriye’ye giriş yaptı.

Aynı dönemde İdlib ve Halep'te konuşlanan Türk askerlerinin sayısı da en az 6 bine ulaştı.

Yine SOHR’a göre rejim güçleri Rusya’nın desteğiyle İdlib ve Halep'teki askeri operasyonlarına devam ederken, Türkiye ise ‘benzeri görülmemiş bir şekilde’ askeri takviye göndererek, Halep ve İdlib’de yeni askeri noktalar oluşturmaya devam ediyor.

SOHR, TSK’ya ait geniş çaptaki askeri takviyelerin Lazkiye'yi Halep'e bağlayan M4 karayolu ile Şam’ı Halep’e bağlayan M5 karayolu ile ilgili Türkiye ve Rusya’nın vardığı anlaşma çerçevesinde olduğunu belirtti. Çünkü rejim güçleri, bölgedeki TSK varlığına rağmen ilerlemeye devam ediyor ve M5 karayolunun kontrolünü tamamen ele geçirmek üzere.

Aynı zamanda, Sarman, Tel Tukan, Maar Hattat, Ayn Eys, Serakib ve Morik’teki olmak üzere İdlib ve Halep'teki 8 Türk gözlem noktası rejim güçleri tarafından kuşatıldı.

TSK, son günlerde İdlib’in doğusundaki askeri konut bölgesinde askeri bir kontrol noktası kurmasının ardından İdlib’in güneyindeki Mastuma kampı ile Lazkiye ile Halep’i birbirine bağlayan M4 uluslararası karayolu yakınındaki el-Talaa kampında da yeni bir nokta oluşturdu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.