Suriye yönetimi: Dürzi milisler ateşkesi ihlal etti

Suriye yönetimi: Dürzi milisler ateşkesi ihlal etti

Suriye Devlet Başkanlığı, Dürzi milis grupları geçtiğimiz gün varılan ateşkes anlaşmasını ihlal etmekle suçladı.

Suriye Devlet Başkanlığı, Suveyda'daki Dürzi milisleri bölgede varılan ateşkes anlaşmasını ihlal etmekle suçladı.

Perşembe günü yapılan açıklamada, Dürzi gruplar, "ateşkes yükümlülüklerine tamamen aykırı olan, iç barışı doğrudan tehdit eden ve kaos ve güvenlik çöküşüne doğru iten suçlar da dahil olmak üzere sivillere karşı şiddet uygulayarak anlaşmayı ihlal etmekle" suçlandı.

Açıklamada ayrıca "İsrail'in Suriye'nin içişlerine açıkça müdahale etmeye devam etmesine, bunun da sadece daha fazla kaos ve yıkıma yol açmasına ve bölgesel durumu daha da karmaşık hale getirmesine karşı" uyarıda bulundu.

Öte yandan Suriye devlet medyası İsrail'in Perşembe günü Suveyda yakınlarında saldırılar düzenlediğini ve bunun Suriye ordu güçlerinin geri çekilmesinden sonra bölgeye yapılan ilk saldırı olduğunu bildirdi.

Suriye devlet haber ajansı SANA, "İsrail işgal uçakları Suveyda kentinin dış mahallelerine bir saldırı düzenledi" dedi.

Suriye ordusu Perşembe günü erken saatlerde Dürzi milislerle yaşanan çatışmaların ardından, İsrail saldırıları ve bölgeden çekilmeleri için yapılan uluslararası baskı sebebiyle bir ateşkes anlaşması imzalayarak bölgeden çekilmişti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum