Suriye'de artan Türk Silahlı Kuvvetleri hareketliliği

Suriye'de artan Türk Silahlı Kuvvetleri hareketliliği

Rusya ve Esed rejiminin saldırılarından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilindeki hareketliliğinin arttığı bildirildi.

Son günlerde Suriye'nin kuzeyindeki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı askeri hareketliliğin arttığı bildiriliyor.

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, son günlerde Türkiye'den Suriye'ye geçiş yapan askeri konvoyların sayısında artış gözlemlenirken, İdlib'in güneyindeki askeri hareketliliğin de arttığı bildirilmekte.

Rusya'nın muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılarının ardından İdlib'e geçiş yapan TSK'ya ait konvoyların tank ve topçu bataryalarından oluştuğu ifade ediliyor.

Son olarak dün akşam saatlerinde Kefr Lusin sınır kapısından İdlib'e giriş yapan birden fazla TSK konvoyunun çok sayıda araçtan oluştuğunu aktaran kaynaklar, konvoydaki tank ve diğer ağır silahların dikkat çektiğini belirtti.

Öte yandan aktarılan diğer haberlere göre, İdlib'de konuşlu TSK topçuları, ilin güneyindeki temas hatlarında bulunan rejim mevzilerini belli aralıklarla yoğun ateş altına aldı.

Dün gece İdlib'e sevkedilen TSK konvoylarından biri:

Kaynaklar TSK'nın dün gece İdlib bölgesine en az 7 sevkiyat gerçekleştirdiğini ifade ediyor. Özellikle son dönemde Rusya'nın artan saldırıları sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri askeri personeli İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesinde konuşlanmıştı.

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim güçlerinin İdlib'in güneyi ile Hama ve Halep hattına yaptığı askeri yığınaklar, bu güçlerin muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik yeni bir operasyon başlatabileceğini akıllara getiriyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.