Suriye'deki Filistinli mültecilerin yarısı kamplardan çıkarıldı

Suriye'deki Filistinli mültecilerin yarısı kamplardan çıkarıldı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’nın (UNRWA), Suriye'deki Filistinli mültecilerin yarısından fazlasının barındıkları kamplardan çıkarıldığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’nın (UNRWA), on yılı aşkındır iç savaş ve çatışmaların yaşandığı Suriye'deki Filistinli mültecilerin yarısından fazlasının barındıkları kamplardan çıkarıldığını açıkladı.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada UNRWA, söz konusu Filistinli mültecilerden yaklaşık 120 bininin, can güvenliklerini koruma altına almak için Ürdün ve Lübnan başta olmak üzere komşu ülkelere intikal ettiğine dikkat çekti.

Açıklamada, İsrail rejiminin, 1948 ve 1967 yıllarında Filistin topraklarına yönelik işgal girişiminin sonucu çok sayıda Filistinlinin zorunlu göçe tabi tutulduğu, bu süreçte on binlercesinin Suriye’ye iltica ettiği, iç savaş öncesinde ülkede yaklaşık 550 bin Filistinli mültecinin bulunduğu ve bunların farklı noktalardaki 12 kampta yaşadığı belirtildi.

Ayrıca Suriye’deki en bilinen mülteci kampının Yermük Kampı olduğu ifade edildi. Söz konusu kamp, Şam’ın 8 kilometre güneyinde yoğun olarak Filistinli mültecilerin yaşadığı ve 16 kilometrekare alana yayılmış bir yerleşim bölgesi olarak biliniyor.

Öte yandan Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Yurt Dışı Basın Ofisi Başkanı Rafet Murra, Suriye'de ağırlıklı olarak Filistinli mültecilerin barındığı Yermük Kampı’nın yeniden imar edilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Hamas’ın önemli isimlerinden olan Murra, Yermük Kampı’nın Suriye’deki Filistinli mülteciler açısından çok büyük bir önem arz ettiğini hatırlatarak, “Tarihiyle, hüviyetiyle, Filistin davasına sadakatiyle ve İsrail işgaline karşı direnişiyle Yermük Kampı, Filistinli mültecilerin sembolüdür.” ifadelerine yer vermişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.