Suriyeli muhalif komutan: Azerbaycan'a savaşçı gönderdik

Suriyeli muhalif komutan: Azerbaycan'a savaşçı gönderdik

Suriye Milli Ordusu Komutanlarından General Ziyad Haci Ubeyd, Azerbaycan’a savaşçı gönderdiklerini söyledi.

Suriye'de Türkiye'nin desteklediği Suriye Milli Ordusu (SMO) oluşumu komutanlarından General Ziyad Haci Ubeyd, SMO’ya bağlı savaşçıların Azerbaycan’a savaşmak için gittiğini belirtti.

Rudaw'ın haberine göre, Ziyad Haci Ubeyd, “Savaşçılar kötü ekonomik koşullar nedeniyle ailelerinin geçimini sağlamak için Azerbaycan’da çatışmaya gitmek zorunda. Afrin, Resulayn ve diğer bölgelerde ekonomik durum çok kötü ve ailelerini geçindiremiyorlar” dedi.

Türkiye’nin 70 binden fazla savaşçıya ekonomik destek sağladığını söyleyen Ubeyd, "Türkiye’nin ulusal çıkarları ve güvenliği için her yerde savaşmaya hazırız. Biz de amaçlarımızı gerçekleştirmek için çıkarlarımızı savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

SMO komutanı, “Savaşçılar Türkiye ile ortak çıkarlar ve geçimlerini sağlamak için farklı yerlere savaşmaya gidiyor. Türkiye’nin bize sağladığı desteklere karşı borcumuzu ödememiz gerekiyor” diye konuştu.

SMO savaşçılarının savaşmak için Libya’ya gittiğini kaydeden Ubeyd, talep olması halinde Azerbaycan ya da neresi olursa olsun Türk ordusu ile birlikte savaşmaya gitmeye hazır olduklarını ifade etti.

Ubeyd, dünya devletlerinin çıkarları için çabaladığını ve SMO’nun da bu çerçevede hareket ettiğini vurguladı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.