"Suriyeli muhalifler 'Fetih Ordusu' ismi altında birleşiyor"

"Suriyeli muhalifler 'Fetih Ordusu' ismi altında birleşiyor"

Suriye'nin kuzeyindeki muhaliflerin 'Ceyşu'l Feth' ismi altında birleşecekleri ifade ediliyor.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'nin kuzeyindeki muhalif gruplar 'Ceyşu'l Feth' (Fetih Ordusu) ismi altında tekrar birleşecek.

Suriye'den haber aktarımı yapan "JisrTV"nin kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Suriye'nin kuzeyindeki büyük muhalif gruplar arasında bir birleşme yaşanacak.

Aktarılan bilgilere göre Ceyşu'l Feth ismi altında birleşecek gruplar arasında Tahriru'ş Şam Heyeti ve Tahrir Suriye Cephesi grupları başı çekiyor.

Bu iki grubun yanında başka muhalif gruplarında birleşmeye katkı sağlayacağını ifade eden kaynak, bu birleşmeye ilişkin gruplar arasındaki görüşmelerin geçen iki ay boyunca devam ettiğini, ancak resmiyet kazanmadan kamuoyuyla bilgi paylaşılmadığını ekledi.

Suriye'deki etkin muhalif oluşumların bir araya gelmesiyle ilk olarak 2015 yılında kurulan Ceyşu'l Feth (Fetih Ordusu) İdlib düzenlediği saldırıyla İdlib kent merkezini kontrol altına almayı başarmıştı.

Bahsi geçen yeni birleşmeyle ilgili muhalif gruplardan henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.