Suriye'de yeni bir anlaşma: Muhalifler Golan sınırını rejime bırakıyor

Suriye'de yeni bir anlaşma: Muhalifler Golan sınırını rejime bırakıyor

Suriye'de Esad rejimi hakimiyet alanını genişletiyor. İsrail işgalindeki Golan Tepelerine yakın sınır bölgesini elinde tutan muhalifler Rusya ile kapitülasyon anlaşması imzaladı.

Suriye’nin İsrail sınırında yer alan Kuneytre'de silahlı muhaliflerle rejim güçleri arasında bir kapitülasyon anlaşması imzalandı. Anlaşmanın imzalandığını her iki taraf da doğruladı. Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan bir muhalif, anlaşmanın Rusya ile imzalandığını söyledi. Anlaşma uyarınca silahlı muhaliflerin Esed rejimini kabul etmek ya da silahlı muhaliflerin kontrolünde olan İdlib bölgesine gitmek gibi iki seçeneği bulunuyor.

Lübnan Hizbullahı'ndan alınan bilgiye göre, anlaşma uyarınca rejime bağlı iki tugay 2011 yılında iç savaştan önce konuşlu oldukları bu bölgeye yeniden konuşlandırılacak. Muhaliflerin verdiği bilgilere göre de tugaylara Rus askeri polisi eşlik edecek. Ağır silahların teslimi konusunda ise müzakereler sürecek. Anlaşmanın ne zaman uygulanmaya başlayacağı henüz bilinmiyor.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.