Muhalifler Suriye'nin güneyinde rejimi geri püskürttü: 60 ölü

Muhalifler Suriye'nin güneyinde rejimi geri püskürttü: 60 ölü

Suriyeli muhaliflerin ülkenin güneyinde rejimin ilerleme girişimini geri püskürttüğü bildiriliyor.

Suriye'nin güneyindeki Dera ili kırsalındaki bölgede muhaliflerle Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ederken, koalisyon Kuneytra bölgesi kırsalında da ilerleme girişiminde bulunuyor.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İran'a bağlı yabancı Şii milislerin yoğunlukta olduğu rejime bağlı güçler Kuneytra'nın Mashara beldesi kırsalında birkaç farklı hattan ilerleme girişiminde bulundu.

"Rejim unsurlarından 60 kişi öldürüldü"

Edinilen bilgilere göre, Mashara beldesi ekseninde rejim unsurlarıyla muhalifler arasında yaşanan çatışmalarda rejim güçlerinden en az 60 kişi öldürüldü onlarca kişi de yaralandı. 

Çatışmalarda rejime ait birden fazla askeri araç ve tankın da imha edildiği belirtilirken rejim unsurlarının ilerleme girişimi büyük oranda geri püskürtülmüş durumda.

Mashara beldesi konumu:

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçlerin bu sabah erken saatlerde Kuneytra'ya bağlı Mashara beldesi kuzey ekseninden ilerleme girişiminde bulunduğunu ifade eden bölge kaynakları, yaşanan çatışmaların ardından rejim unsurlarının geri çekildiğini ifade ediyor.

Kaynaklar ayrıca bölgedeki çatışmaların tamamen bitmediğini, yer yer sıcak temas hatlarının bulunduğunu ve rejimin bölgeyi karadan bombaladığını belirtiyor.

Suriye'nin güneyindeki Dera bölgesinde belli muhalif gruplarla Rusya arasında yapılan anlaşmayla birçok bölge rejim koalisyonuna bırakılmıştı. 

Yapılan anlaşma dahilinde Suriye-Ürdün sınır bölgesinde konuşlanan Rus polis güçleri de bölgedeki devriye görevlerine başladılar. 

Kuneytra'ya eş zamanlı olarak Dera'da da saldırı başlatıldı

Öte yandan bu sabah Kuneytra'da başlayan ilerleme girişimiyle eş zamanlı olarak Rusya ve İran destekli koalisyon, Dera'nın kuzeybatısındaki birçok bölgede saldırıya geçti. 

Dera'nın kuzeyindeki Tel Harra bölgesine yönelik şiddetli hava saldırılarının düzenlendiğini aktaran kaynaklar, Rus savaş uçaklarının da bölgedeki hava saldırılarına katıldığını ve çoğu sivil yerleşim birimi olmak üzere en az 30 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini ifade ediyor.

Suriye'nin güneyindeki Dera bölgesinde ortalama son durum:

dera-002-001.jpg

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.