Ürdün, Esed rejiminin Dera'yı ele geçirmesinden memnun

Ürdün, Esed rejiminin Dera'yı ele geçirmesinden memnun

Ürdün, Esed rejimi ve Rusya'nın Dera'da sınır hattını ele geçirmesinden memnuniyetini dile getirdi.

Üst düzey bir Ürdünlü askeri komutan, Esed rejiminin Ürdün sınırını ve sınır kapılarını ele geçirilmesini "Ürdün'ün ulusal güvenliğine hizmet edecek olumlu bir gelişme" olarak niteledi.

Kuzeydeki sınır hattında gazetecilere verdiği röportajda kuzey askeri bölgesi komutanı General Halid Mesaid, Esed rejiminin Nasib Sınır Kapısı'nı ele geçirdiğini ve bunun olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Halid Mesaid, sınırı açma kararının ise siyasi bir karar olduğunu ve eğer siyasi anlaşmalar imzalanırsa bunun gerçekleşebileceğini belirtti.

Ürdünlü komutan aynı zamanda Ürdün'ün sınırlarını Suriyeli mültecilere kapalı tutma konusunda kararlı olduğunu belirterek, rejimin saldırıları nedeniyle sınıra kaçan Suriyelilerin yüzde doksanının evlerine geri döndüğünü iddia etti.

Mesaid, bölgede bulunan bazı muhalif unsurları "terörist" olarak niteleyerek, rejimin bölgeye dönüşü ile bunların Suriye'nin kuzeyine gideceğini ve sayılarının yaklaşık 2500 olduğunu ifade etti. Kuzey bölgesi komutanı, söz konusu silahlı grupların Ürdün'e sızabileceğine dair iddiaları da yanıtladı. Mesaid Ürdün'ün hava kuvvetlerinin bu durumun önüne geçeceğini söyledi.

Ürdün'ün, Suriye ile olan sınırının kapalı olması nedeniyle büyük bir rahatsızlık duyduğu biliniyordu. Esed rejiminin Rusya ve İran desteğiyle bölgeyi ele geçirmesi hem ekonomik hem de siyasi nedenlerle Ürdün tarafından olumlu karşılanmış görünüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.