Suriyeli muhalifler 'Türkiye'den ayrılma' iddialarını yalanladı

Suriyeli muhalifler 'Türkiye'den ayrılma' iddialarını yalanladı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Türkiye'nin SMDK yetkililerine ülkeden ayrılma çağrısında bulunduğu haberlerini yalanladı.

SMDK Başkanı Salim el Muslat, İran haber ajansı Tasnim'de yer alan "Türkiye'nin Esed rejimiyle ilişkileri yeniden tesis etme arayışında olduğu ve Suriye muhalefetinin de bu gerçeği kabul ederek artık yeni bir ülke bulması" yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin bu minvalde bir talebi olmadığının altını çizen muhalefet yetkilileri, Türkiye ile mükemmelin ötesinde bir ilişkiye sahip olduklarını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde SMDK Başkanı Salim el-Muslat, Müzakere Komisyonu Başkanı Bedir Camus ve Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahman Mustafa'yla görüşmelerde bulunmuştu.

Çavuşoğlu, sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Muhalefetin, BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararı çerçevesinde, siyasi sürece katkısını takdir ediyor ve destekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Tasnim'in iddia ettiği habere göre ise ismi açıklanmayan Türk yetkili, SMDK'nin bu talebi kabul ettiğini dile getirmişti. Haberde, El Muslat'ın Suudi Arabistan'a gitmeyi teklif ettiği ancak Suriye Geçici Hükümet Başkanı Mustafa'nın Ürdün'e gitmeyi önerdiği öne sürülmüştü.

Fakat son olarak SMDK kaynakları söz konusu iddiaları reddettiklerini duyurdu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum