Çavuşoğlu: Esed rejimi ve muhaliflerle ilgili sözlerim çarpıtıldı

Çavuşoğlu: Esed rejimi ve muhaliflerle ilgili sözlerim çarpıtıldı

Bakan Çavuşoğlu, Suriye ile ilgili açıklamaları konusunda, "Barıştırma değil de uzlaştırma kelimesini kulandım. Suriye ve Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarptırdı." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

- (Suriye) Barıştırma değil de uzlaştırma kelimesini kulandım. Suriye ve Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarptırdı.

- Bunu çarpıtmak (Suriye hakkındaki açıklaması) isteyenler çarpıtabilir. Çarpıtanların kim olduğunu biliyoruz. Bayrağımıza el uzatanların elleri kırılır.

- (Suriye) Rejim siyasi çözüme inanmıyor askeri çözüme inanıyor. Kalıcı bir çözüm siyasi çözümdür.

Ne olmuştu?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, "Suriye içinde belirli ajandası olan teröristleri temizlemek için bu operasyonları yapıyoruz. Astana'nın amacı bu sorunu çözüme kavuşturmak. Bunun yolu da diplomasi masasından geçiyor. Muhalefetle Suriye rejimini bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde anlaşma olmaz. Artık 11 yılı geçti. Çok insan öldü, çok insan ülkesini terk etti. Bu insanlar ülkesine dönmeli. Bunun için kalıcı barış olması lazım. Ateşkes olmadan yeniden inşa konusunda kimse yardım etmek istemiyor. Bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız." ifadelerini kullanmıştı.

Çavuşoğlu'nun bu açıklamaları sonrasında Suriye'nin kuzeyinde Beşar Esed rejimi karşıtı muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde protesto gösterileri düzenlenmiş, bölge halkı rejimle barışmak istemediklerini ifade etmişti.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.