Suriyelileri hedef alan provokasyonları sürüyor: Hedef sosyal patlamalara yol açmak mı?

Suriyelileri hedef alan provokasyonları sürüyor: Hedef sosyal patlamalara yol açmak mı?

Kahramanmaraş'ta polislere yönelik saldırıya ilişkin yapılan yalan haberlerde Suriyeli sığınmacılar hedef gösterildi.

Suriyeli sığınmacılara yönelik medya kaynaklı provokasyonlara bir yenisi daha eklendi.

Kahramanmaraş'ta yaşanan bir olayda polislere yönelik gerçekleştirilen bir saldırıdan Suriyeli sığınmacılar sorumlu tutuldu.

Ancak olayda polislere saldıran kişilerin Türk vatandaşı olan İbrahim Tatar, Tayfun Tatar ve Samet Tatar isimli kişiler olduğu ortaya çıktı.

Çevreyi rahatsız etmeleri sonrası polisin kendilerini uyarması üzerine 3 şahıs polis ekibine saldırdı. Polislerin yaralanması üzerine bölgedeki kişiler saldırganları linç ederken, bu kişileri linçten yine polis memurları kurtardı.

Suriyeli sığınmacılar hedef gösterildi

Ancak olay üzerine yapılan haberlerde çeşitli medya kuruluşları henüz olaya dair sağlıklı bir bilgiye ulaşmadan Suriyeli sığınmacıları hedef gösterdi.

Çeşitli medya organlarında, saldırganların Suriyeli sığınmacılar olduğu ve polisleri yaraladıkları iddiası ortaya atıldı.

İddialar kısa bir süre sonra yalanlanmasına rağmen, Suriyelileri hedef gösteren paylaşımların silinmemesi dikkat çekti.

mrs1.jpg

mrs2.jpg

Özellikle son dönemde çeşitli medya organlarının, çeşitli sosyal olaylardan Suriyeli sığınmacıları sorumlu tuttuğu asılsız haberler yayınlaması dikkat çekiyor.

Söz konusu haberlerin toplumda gerginliği artırma, sosyal patlamalara yol açma ve çeşitli siyasi maksatlara ulaşma yönünde kasıtlı olarak servis edildiği yorumları yapılıyor.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.