Suriye'nin doğusunda yenilen IŞİD gözünü çöle dikti

Suriye'nin doğusunda yenilen IŞİD gözünü çöle dikti

IŞİD, Suriye'nin Humus ilinin kırsal bölgesinde Esed rejimine bağlı güçleri hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi.

IŞİD, Suriye'nin Humus ilinin kırsal bölgesinde Esed rejimine bağlı güçleri hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre saldırıda Esed rejimine bağlı güçlerden, aralarında rütbeli isimlerin de olduğu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Saldırı Suhne şehrinin kuzeyinde meydana geldi.

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı'ndan yapılan açıklamayla saldırının sorumluluğu üstlenildi.

Örgütün ajansı tarafından yapılan açıklamada Suhne kuzeyindeki El Kerem köyünde düzenlenen saldırıda 15 kişinin öldürüldüğü öne sürüldü.

Açıklamaya göre öldürülenlerden 4'ü üst düzey rütbeli isimler.

Yerel kaynaklar, IŞİD mensuplarının hafif ve ağır silahlarla düzenlediği saldırıda Esed rejimine bağlı güçlerin askeri konvoyunun hedef alındığını belirtti. Saldırıda iki askeri aracın yanı sıra silah ve mühimmatın da ele geçirildiği öne sürüldü.

Suriyeli muhalif kaynaklara göre 18 Mart tarihinde de 6 Rus askeri ile Esed rejimine bağlı 16 asker IŞİD'in düzenlediği saldırıda öldürülmüştü. Bu saldırı Suhne ile Deyrizor arasındaki çöl bölgesinde düzenlenmişti.

23 Mart'ta ABD destekli YPG güçlerinin Deyrizor doğusunda IŞİD varlığının tamamen sona erdiğini ilan etmesinin ardından, Deyrizor doğu kırsalı ve Humus kırsalındaki IŞİD saldırılarında artış yaşanmaya başladı.

Örgüt ayrıca Afganistan, Libya ve Mısır'daki Sina Yarımadası'nda düzenlediği saldırıları da "Şam Vilayeti'nin İntikamı" ismi altında propaganda kanalları üzerinden servis etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.