Suudi Arabistan, Mısır asıllı Türk vatandaşı Tarık Şafii'yi gözaltında tutuyor

Suudi Arabistan, Mısır asıllı Türk vatandaşı Tarık Şafii'yi gözaltında tutuyor

Mısır-Türk vatandaşı Tarık Şafii'nin 8 aydır herhangi bir suçlama olmaksızın Suudi Arabistan'da tutulduğu belirtiliyor. Şafii, Mısır'a geri gönderilmekten endişe ediyor.

Suudi Arabistan'da gözaltına tutulan Mısır ve Türkiye çifte vatandaşı Tarık Şafii serbest bırakılmayı talep ediyor.

Mısır ve Türk çifte vatandaşı Tarık Şafii'nin serbest bırakılması için sosyal medya platformu X'te açılan hesap üzerinden açıklamada, "Cezaevinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı! 20.12.2022 tarihinden haksız olarak Arabistan'da cezaevinde tutulan Tarık Şafii’nin sağlık durumu çok kötüleşmiştir. Acilen Türkiye’ye getirilerek tedavi edilmesi için yardımınıza ihtiyacımız var. Lütfen Tarık Şafii’yi kurtarın." ifadeleri kullanıldı.

Şafii, durumu hakkında yaptığı açıklamada, "Ben herhangi bir suç işlemedim. Başıma gelen mesele, Mısır'da bilinen siyasi durumlarla alakalı." ifadelerini kullanmıştı.

Mısır ve Türk çifte vatandaşı şahsın ailesi Middle East Eye'a yaptığı açıklamada, 52 yaşındaki Şafii'nin 20 Aralık 2022 tarihinde Suudi Arabistan'ın Dammam şehrinde gözaltına alındığını ve o günden bu yana herhangi bir suçlama olmaksızın gözaltında tutulduğunu açıkladı.

Şafii, Mısır'dan taşınmasının ardından yaklaşık olarak 12 yıldır Suudi Arabistan'ın Dammam şehrinde yaşamaktaydı. Ailesi, geçen ay Türkiye'ye gitmek üzereyken Suudi yetkililerin Şafii dahil ailesinin sınır dışı edileceğini bildirdiğini ifade etti.

Suudi yetkililerin, Türk vatandaşı da olmasına rağmen Şafii'nin yalnızca Mısır'a sınır dışı edilebileceğini söylemesi ailesinin tepkisini çekti.

Ailenin MEE'ye yaptığı açıklamalara göre, Sisi rejimi Şafii'yi eski bir Müslüman Kardeşler (İhvan) üyesi olduğu için gözaltına aldı. Ancak Şafii'ye yönelik resmi bir suçlama veya aleyhinde devam eden herhangi bir dava bulunmuyor.

Şafii'nin ilk gözaltına alındığı vakitlerde Riyad'daki Türk Büyükelçiliğinden yardım talebinde bulunan aileye Riyad'daki Mısır Büyükelçiliğiyle temas kurması gerektiği söylendiği belirtiliyor.

Ailesi, Şafii'nin 42 gün boyunca tek başına bir hücrede tutulduğunu ve bu süre boyunca sağlık durumunun kötüleştiğini ifade ediyor.

Ailesi, Mısır'a iade edilmesi durumunda Tarık Şafii'nin zorla kaybedilme, işkence ve infazla karşı karşıya kalabileceğinden endişe ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum