Mısır istihbaratı İsrailli yetkililerle görüştü

Mısır istihbaratı İsrailli yetkililerle görüştü

Mısır istihbaratı İsrail'e yaptığı ziyarette İsrailli yetkililerle çeşitli konularla ilgili görüşmeler yaptı.

Mısır istihbaratından üst düzey bir heyetin İsrail'e ziyaret gerçekleştirildiği bildirildi.

El Arabi El Cedid'in haberine göre, Mısır istihbaratına bağlı üst düzey heyet, güncel gelişmeleri görüşmek üzere bu hafta İsrail'i ziyaret etti.

Güvenlik gerekçeleriyle kimliğinin açıklanmasını istemeyen Mısırlı bir kaynak ziyaret hakkında  "Mısır Genel İstihbarat Servisi'ne mensup bir yöneticinin ve Kuzey Sina'daki güvenlik durumundan sorumlu iki önemli ismin yer aldığı Mısırlı bir heyet, birkaç günlük ziyaret için İsrail'e gitti." diye konuştu.

Öte yandan taraflar arasındaki görüşmelerin geçmişteki görüşmelere kıyasla daha uzun sürdüğü bildirildi.

Kaynağa göre, Mısır istihbaratıyla İsrailli yetkililer arasında güvenlik, ekonomi ve enerji iş birliğinin yanı sıra Gazze Şeridi'ndeki mevcut durum masaya yatırıldı.

Mısırlı kaynak ayrıca "Heyet, Mısır ve İsrail arasındaki sınır bölgesinde gerçekleştirilen yeni güvenlik düzenlemelerini ele aldı." dedi.

Mısırlı bir askerin sınırda 3 İsrail askerini öldürmesi sonrası iki ülke arasındaki sınır bölgesinde güvenlik önlemlerini artırılmıştı.

İsrail'in Mısır'dan, Mısır'ın sınır hattına daha dikkatli seçilen ve daha eğitimli askerler konuşlandırmasını talep ettiği, Mısır'ın da bu talebi kabul ettiği kaydediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.