Mısır'ın Sina Yarımadası'nda hapsettiği sivillerin hayatlarından endişe ediliyor

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda hapsettiği sivillerin hayatlarından endişe ediliyor

Mısır yönetimi, Kuzey Sina'da Ulusal Güvenlik Karargahı'nda meydana gelen saldırı hakkında resmi açıklama yapmamakla suçlanıyor.

(Fotoğraf: Arşiv)

Mısır'da bulunan Sina Yarımadası'nın kuzeyinde silahlı saldırıyla hedef alınan Ulusal Güvenlik Karargahında tutulan sivil tutukluların hayatlarından endişe ediliyor.

Kuzey Sina bölgesinin El Ariş kentinin doğusunda yer alan Ulusal Güvenlik Karargahı 30 Temmuz'da saldırıların hedefi olmuştu.

Sina İnsan Hakları Vakfı'na (SFHR) göre, söz konusu karargahta tutukluların sevk işlemleri sırasında mahkumların güvenlik güçlerine ait silahları ele geçirmesi sonrası taraflar arasında çatışmalar patlak verdi.

SFHR, silahlı çatışmalarda Albay Muhammed Moanes adlı üst düzey bir güvenlik yetkilisi de olmak üzere 8 güvenlik görevlisinin öldüğünü, 18 görevlinin de yaralandığını açıklamıştı. Mısır yönetimi ise ölü sayısını 4 olarak açıklamıştı.

SFHR Müdürü Ahmed Salem Middle East Eye'a (MEE) yaptığı açıklamada, Ulusal Güvenlik Karargahı'nda tutulan yaklaşık 15 siyasi tutuklunun akıbetinin "belirsizliğini koruduğunu" söyledi.

Ulusal Güvenlik Karargahı'nın hükümet ve yargı idaresine bağlı olmadığını savunan Salem, siyasi tutukluların yasa dışı şartlarda tutulduğunu belirtti.

Salem, karargahta 40 ila 45 kadar sivil tutuklu olduğunu düşündüklerinin ve bu şahısların tutukluluk şartlarından dolayı "zorla kaybedilmiş" kişiler olabileceğinin altını çizdi.

SFHR, ayrıca Mısır yönetimini olaya ilişkin resmi bir açıklama yapmamakla suçladı.

SFHR Müdürü Salem Sisi rejiminin "konu hakkında şeffaflıktan uzak olmasına" ilişkin MEE'ye yaptığı açıklamada, "İki haftadan uzun bir süredir olaya dair resmi açıklamaların yapılmaması, yetkililerin Mısır'da kamuoyunu veya tutukluların ailelerini önemsemediğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Mısır İnsan Hakları Ağı (ENHR), perşembe günü yaptığı duyuruda, Mısırlı makamların bazı mahkumların yargısız infaza kurban gittiğine dair söylentiler hakkında resmi bir açıklama yapma yükümlülüğünün bulunduğunu belirtti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum