Mısır'da "Sisi'den daha temizim" diyen kişi gözaltına alındı

Mısır'da "Sisi'den daha temizim" diyen kişi gözaltına alındı

Mısır'da sosyal medya platformlarında ülkedeki yolsuzluğu gündeme getiren ve "Sisi'den daha temizim" diye belirten kişi gözaltına alındı.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi'yi ve Mısır yönetimini sosyal medya platformlarında eleştiren yayıncı Hişam Kasım yeniden gözaltına alındı.

Hişam Kasım ilk olarak 20 Ağustos'ta Mısırlı yetkililere yönelik yaptığı paylaşımlar sebebiyle "hakaret ve iftira" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. Kasım daha sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Ancak Kasım, gözaltına alınmasının "kanunsuz" olduğunu gerekçe göstererek kefaleti ödemeyi reddetmesi sonrası üst üste ikinci gez "yetkilileri aşağıladığı" iddiasıyla yeniden gözaltına alındı.

Sosyal medya platformlarında yaptığı paylaşımda ülkedeki yolsuzluktan şikayetçi olan Kasım, "Sisi'den ve onun beraberindekilerden daha temiz olduğunu" belirtmesi üzerine onun gözaltına alınmasına yol açtı.

İnsan hakları örgütleri, siyasi saiklerle gözaltına alındığı gerekçesiyle Kasım'ın serbest bırakılmasını talep ediyor.

Mısır'da Sisi rejimini eleştirenlere yönelik susturma kampanyaları ve baskılar devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.