Mısır'da Sisi rejimi zenginlere elektrik sağlamak için yoksul kesime kesinti uyguluyor

Mısır'da Sisi rejimi zenginlere elektrik sağlamak için yoksul kesime kesinti uyguluyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre, Sisi rejiminin uyguladığı elektrik kesintileri daha çok yoksul kesimleri etkiliyor.

Mısır genelinde yaşanan elektrik kesintilerinin ceremesini yoksul Mısırlılar çekiyor.

Ülkede yaz aylarında artan sıcaklar sebebiyle bazı bölgelerde günlük olarak 6 saate varan elektrik kesintileri uygulanıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) salı günü yaptığı açıklamaya göre, Sisi rejimi yetkilileri zengin kesimlerin yaşadığı şehir merkezlerinde elektrik kesintilerinin yaşanmaması amacıyla kırsal alanlarda uzun saatler boyunca elektrik kesintileri uyguluyor.

Mısır ordusu personelleri ve üst düzey siyasi figürlerin yaşadığı Kahire, Gize ve İskenderiye şehirlerindeki 'elit bölgelerde' elektrik kesintileri neredeyse hiç yaşanmazken kırsal bölgelerde uzun süreli kesintiler uygulandığı ifade ediliyor.

HRW'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Masası Müdür Yardımcısı Adam Coogle konuyla ilgili "Mısır hükümeti uzun zamandır Mısırlılardan ekonomik refah karşılığında sivil ve siyasi haklarından fedakarlıkta bulunmalarını dolaylı olarak talep ediyor. Ancak elektrik kesintileri, insanların gıda, su ve sağlık hizmetleri gibi temel haklarına ulaşabilme düzeylerini önemli ölçüde azaltıyor." diye konuştu.

Yoksul bölgelerdeki elektrik kesintilerinin neden şehirlerdeki kesintilerden daha fazla sürdüğü sorusuna Mısır hükümeti sözcüsü Nader Saad "Belki de elektriği kesen kişi elektriği yeniden geri getirmeyi unutmuştur." şeklinde cevap vermişti.

Bu açıklama, Sisi yönetiminin durumun farkında olduğu ancak sorunu ciddiye almadığı şeklinde yorumlanmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.