Türkiye Mısırlı muhalifleri Sisi rejimine iade edecek mi?

Türkiye Mısırlı muhalifleri Sisi rejimine iade edecek mi?

Üst düzey Türk güvenlik kaynağı, Müslüman Kardeşler bağlantılı olduğu düşünülen Sisi rejimi muhaliflerinin Mısır'a iade edilmesinin pek mümkün gözükmediğini söyledi.

Mısır ile Türkiye ile arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesinin ardından Türkiye'de bulunan Sisi rejimi muhaliflerinin akıbetinin ne olacağı sorusu da gündeme taşındı.

New Arab'ın haberinde, Türk yetkililerin "iyi niyet jesti" olarak Sisi rejimi muhaliflerini Mısır'a iade etme niyetinde olduğu iddia edildi.

Kimliğinin açıklanmaması şartıyla New Arab'a konuşan üst düzey Türk güvenlik kaynağı ise, Müslüman Kardeşler bağlantılı olduğu düşünülen Sisi rejimi muhaliflerinin Mısır'a iade edilmesinin pek mümkün gözükmediğini söyledi.

Türk kaynak, "Mısır zaten Türkiye'den muhalifleri teslim etmesini istedi ancak Türk hükümeti, bu muhaliflerin çoğunun zaten Türk vatandaşlığı veya oturum izni almış olmaları ve yasal olarak sınır dışı edilemeyecek olmaları sebebiyle bu teklifi reddetti." dedi.

Kaynak ayrıca, Türkiye ve Mısır güvenlik yetkililerinin iki ülke arasında ilişkilerin normalleşmesinin ardından Sisi rejimine yakın medya kuruluşlarında ve Türkiye'de Mısır muhaliflerince yürütülen basın kuruluşlarında eleştirel tarzda yapılan haberleri durdurma konusunda anlaşmaya vardığını söyledi.

Öte yandan Türkiye'de vatandaşlık veya oturum izni alamayan Mısırlıların, Türkiye-Mısır yakınlaşması sebebiyle İngiltere'ye yerleşeceği de iddialar arasında.

Mısır medyasında yer alan haberlere göre Abdulfettah Sisi ve beraberindeki heyet 27 Temmuz'da Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum