Suudi Arabistan petrole bağımlılığı azaltma peşinde: Hedef turizm

Suudi Arabistan petrole bağımlılığı azaltma peşinde: Hedef turizm

Suudi Arabistan bugünden itibaren ilk kez kapılarını yabancı turistlere açıyor.

Suudi Arabistan ülkeye gelen turist sayısını artırmak için yeni vize rejimini uygulamaya başladı. Ülkenin petrole bağımlı ekonomisini çeşitlendirmek isteyen Riyad yönetimi, daha önceki yıllarda uygulanan katı kuralların bazılarını gevşetmeye başladı.

Kadınların yanında bir erkek olmadan seyahat etmelerinin önündeki engel ve abaya giyme zorunluluğu kaldırılırken ülkeyi ziyaret eden yabancılardan "makul" giyinmeleri bekleniyor. Müslüman olmayan kişilerin Mekke ve Medine'yi ziyaret etmesine izin verilmeyecek ve alkol tüketimine ilişkin yasak sürecek.

Bu girişim, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın ülkenin petrole bağımlılığını azaltma çabaları kapsamında görülüyor. 2030 yılına kadar milli gelirinin yüzde 10'unu teşkil etmesini hedeflediği turizm alanında yatırımlar için yabancı şirketleri davet eden Suudi Arabistan yeni vize rejiminin 49 ülkeye uygulanacağı açıklandı.

Suudi Arabistan 'Vizyon 2030' hedefleri kapsamında geçen yıl içinde tema parklar, spor tesisleri ve safari alanının olduğu eğlence şehrinin inşaatına başlamıştı.

Şu ana kadar yabancılar sadece hac için özel olarak verilen vize, iş vizesi veya yabancı işçilerle onların yakınlarına verilen vizelerle Suudi Arabistan'ı ziyaret edebiliyordu.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.