Suudi Arabistan'da Sanat ve Eğlence Enstitüsü kuruldu

Suudi Arabistan'da Sanat ve Eğlence Enstitüsü kuruldu

Heyetu-t Terfiyye (Eğlence Heyeti) Başkanı Türki Alu-ş Şeyh, Suudi Arabistan'da Müzik Enstitüsü'nün açılışını yapan isim oldu.

Suudi Arabistan'da devletin resmi kurumu olan Heyetu-t Terfiyye (Eğlence Heyeti) Başkanı Türki Alu-ş Şeyh, ülkede müzik kültürü oluşturmak ve yaymak amacıyla başkent Riyad'da "Sanat ve Eğlence Enstitüsü"nün açılışını yaptı.

Açılışı yapılan enstitü kapsamında sanat ve müzik alanında yeteneklere sahip Suudi Arabistan vatandaşlarının hem ülke içinde hem de küresel alanda desteklenmesi hedefleniyor.

Sanat ve Eğlence Enstitüsü'nün (Murvas) içerisinde 1 akademi ve 22 müzik stüdyosu bulunuyor.

Enstitünün önde gelen isimlerine göre hedef, Murvas'ı yalnızca Suudi Arabistan'da değil bölgesel ve küresel alanda da zirveye taşımak.

Murvas Genel Müdürü Nada et Tuvaciri yaptığı açıklamada, meselenin her türden müziği dinlemek olduğunda dünyanın kendilerine kulak kabartmasını istediklerini belirtti.

Söz konusu enstitü, Eğlence Heyeti'nin başındaki isim Türki Alu-ş Şeyh liderliğinde açıldı.

Suudi Arabistan ve başkent Riyad özellikle son dönemde Eğlence Heyeti tarafından tertip edilen çok sayıda tören, kutlama ve etkinliğe sahne oluyor.

Son olarak Suudi Arabistan'da bir 'Popstar' yarışması düzenlenmişti.

Suudi Arabistan'da 2016'da resmi kurum olarak kurulan Heyetu-t Terfiyye'nin (Eğlence Heyeti) faaliyetleri, başına Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın arkadaşı Türki Alu-ş Şeyh'in atanmasının ardından hız kazandı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum