Suudi Arabistan'da hapis cezası sona eren aktivistten haber alınamıyor

Suudi Arabistan'da hapis cezası sona eren aktivistten haber alınamıyor

Suudi Arabistan yönetimi, 10 yıllık hapis cezası süresini dolduran siyasi aktivist Muhammed el Kahtani'yi halen serbest bırakmış değil.

2012 yılında Suudi Arabistan yönetimine karşı faaliyetler yürüttüğü iddiasıyla 10 yıl hapse mahkum edilen aktivist Muhammed el Kahtani'nin hapis cezası doldu.

Ancak hala serbest bırakılmamasına karşılık Kahtani'nin şu anda nerede olduğu dahi bilinmiyor.

Ekonomi profesörü, siyasi aktivist ve Suudi Medeni ve Siyasi Haklar Derneği kurucu üyelerinden Muhammed el Kahtani, 2012 yılında "Suud devlet yetkililerinin doğruluğunu sorgulamak, kamu düzenini ve güvenliğini bozmak ve iç kargaşa çıkarmak, uluslararası örgütleri devlete karşı harekete geçirmek" suçlamalarıyla 10 yıl hapse mahkum edilmişti.

Middle East Eye'ın haberine göre, Avrupa Suudi İnsan Hakları Örgütü (ESOHR) aktivisti Adil es Said, verilen hapis cezası süresinin dolmasına rağmen El Kahtani'nin halen serbest bırakılmadığını açıkladı.

Siyasi aktivistin eşinin açıklamalarına göre Kahtani, bilinmeyen bir yere sevk edildi.

ESOHR yaptığı açıklamada, diğer mahkumlar tarafından tacize uğradığını hapishane yönetimine bildirmesinin ardından Kahtani'nin nakil sürecinin gerçekleştiğini belirtti.

İnsan hakları aktivistleri, siyasi mahkumların hapis cezası sürelerinin dolmasına rağmen Suudi Arabistan'ın tutukluları serbest bırakmaktan kaçındığını ve bu durumun sistematik bir politikaya dönüştüğünü savunuyor.

Hapis cezası süresi dolup da serbest bırakılmayan yalnızca Kahtani değil, birçok siyasi aktivist hapis cezalarını çekmelerine rağmen salıverilmiyor.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın iktidara gelmesinden bu yana söz konusu sistematik politikaya öncülük ettiği belirtiliyor.

Öte yandan "terörle mücadele" iddiasıyla birçok akademisyen, din adamları, vaizler, insan hakları aktivistleri Suudi Arabistan'da hapsedilmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.