Suudi Arabistan ile Çin arasında 34 yatırım anlaşması imzalandı

Suudi Arabistan ile Çin arasında 34 yatırım anlaşması imzalandı

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Suudi Arabistan ziyareti kapsamında iki ülke arasında çeşitli anlaşmalara imza atıldı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Suudi Arabistan'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre Riyad ile Pekin yönetimlerinin toplamda 29.6 milyar ABD Doları değerinde anlaşmaya imza atması bekleniyor.

Xi'nin 3 günlük ziyareti kapsamında Suudi Arabistan'a vardığı çarşamba gününün akşam saatlerinde iki ülke arasında çeşitli alanlarda 34 yatırım anlaşması imzalandı.

Buna göre taraflar arasında yeşil enerji, yeşil hidrojen, fotovoltaik güneş enerjisi, bilgi teknolojisi, bulut hizmetleri, ulaşım, lojistik, medikal endüstriler, konut ve inşaat fabrikaları gibi çeşitli alanları kapsayan anlaşmalar imzalandı.

Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Halid bin Abdulaziz el Falih, varılan anlaşmaların Suudi Arabistan'ın ekonomik ve yatırım dahil tüm alanlarda Çin ile ilişkilerini geliştirme istekliliğini ortaya koyduğunu söyledi.

Çin Devlet Başkanı Xi'nin ziyaretinin iki ülke yönetiminin ekonomik ve yatırım dahil tüm alanlarda ortaklığını ve ilişkilerini güçlendirip, geliştirme yönündeki hevesini yansıttığını belirten El Falih, söz konusu ziyaretin iki ülke arasındaki ekonomik ve yatırım iş birliğini hızlandırmada katkı sağlayacağını vurguladı.

Suudi Arabistan ile Çin arasındaki ticaret hacmi 2021 yılında 80 milyar ABD Doları olarak açıklanmıştı. 2022 yılının ilk çeyreğinde iki ülke arasındaki ticaret hacmi ise 270 milyon dolar olarak duyurulmuştu.

Xi'nin Suudi Arabistan ziyaretinin yarına kadar sürmesi bekleniyor. Çin Devlet Başkanı Xi ayrıca yarın Suudi Arabistan'da gerçekleşecek olan Suud-Çin zirvesine katılacak.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.