Suudi Arabistan'dan Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yardım

Suudi Arabistan'dan Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yardım

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde 400 milyon dolar değerinde insani yardımı açıkladı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile cuma günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İkili arasındaki görüşmelerde Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna üzerine başlattığı saldırılar ele alındı.

Veliaht Prens Bin Selman, görüşmede Ukrayna-Rusya arasındaki savaşta ara buluculuk yapma isteğini ve savaş dolayısıyla artan gerilimi azaltmak için yapılan çalışmaları desteklediğini ifade etti.

Suudi Arabistan devlet haber ajansı SPA'ya göre Bin Selman ayrıca insani yardım kapsamında Ukrayna'ya 400 milyon dolar taahhüt etti.

Riyad yönetiminin Rusya-Ukrayna esir takası görüşmelerinde yaptığı ara buluculuk sonucunda yabancı savaşçılardan oluşan 10 kişi serbest bırakılmıştı.

Öte yandan Zelenskiy, Ukrayna'ya 400 milyon dolar insani yardımda bulunduğu için Suudi Arabistan'a teşekkürlerini iletti.

Suudi Arabistan Rusya-Ukrayna savaşında 'tarafsız bir tavır' almasıyla dikkat çekiyordu.

Son olarak Veliaht Prens Bin Selman, Rusya'nın Ukrayna'daki ilhak kararını tanımayacaklarını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.