Suudi Arabistanlı "fikir tutuklusu" hastaneye kaldırıldı

Suudi Arabistanlı "fikir tutuklusu" hastaneye kaldırıldı

Tutuklu bulunan Suudi Arabistanlı ilim adamı Sefer Havali'nin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Suudi Arabistan'da Tutuklanan ilim adamlarına yönelik insan hakları ihlalleri önemli bir gündem maddesi. Ülkede bu ihlallere her gün bir yenisi daha ekleniyor.

12 Temmuz 2018 tarihinde tutuklanan Sefer el Havali'nin geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı ifade ediliyor. 68 yaşındaki ilim adamının, ülkede 1990'lı yıllardaki Sahve hareketinde yer aldığı ve ABD'nin ülkedeki varlığına karşı olduğu biliniyordu.

Uzun yıllar öncesinde yazdığı "Müslümanlar ve Batı Medeniyeti" isimli kitabı yakın tarihte basılan Havali'nin kitapta Suudi yönetimine yönelik eleştiri ve tavsiyeleri nedeniyle tutuklandığı ifade ediliyordu. Aktivist kaynaklara göre Havali'nin sağlık durumuna ilişkin bir bilgi verilmiyor.

Suudi Arabistan'da Muhammed bin Selman'ın güç kazanmasının ardından başlayan reform hamlesi paralelinde, ilim adamlarına yönelik tutuklamalar da artmıştı. Uzun süredir ülkenin imajının değiştiği konuşuluyordu.

Ülkede bir yandan reformlar sürerken bir diğer yandan da insan hakları ihlalleri oldukça artmış vaziyette. Tutuklanan isimlerden bir kısmı hapishanede yaşamını yitirdi, bazıları ise hastaneye kaldırıldı. Halen idamla yargılanan birçok isim bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.