Suudi Arabistan yönetimi Kabe imamı Gamidi'nin vaaz vermesini yasakladı

Suudi Arabistan yönetimi Kabe imamı Gamidi'nin vaaz vermesini yasakladı

Suudi Arabistan yönetiminin Kabe imamı Halid el Gamidi'nin vaaz vermesini yasakladığı bildirildi.

İngiltere merkezli Müslümanlara Karşı Zulmü Belgeleme (DOAM) ofisi tarafından bugün yapılan bilgilendirmeye göre, Suudi Arabistan yönetimi, Kabe imamı Halid el Gamidi'nin vaaz vermesini yasakladı.

Tıbbi ihmal ve psikolojik işkence

Öte yandan Suudi yönetimi tarafından 2016 yılının Nisan ayında tutuklanan Suudi Arabistanlı din adamı Abdulaziz Tarifi'nin de geçtiğimiz günlerde kaldığı hapishanede rahatsızlanarak hastaneye sevkedildiği bildirildi.

Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan ilim ve düşünce adamlarına dair bilgiler paylaşan "Fikir Tutsakları" isimli sosyal medya hesabı, Tarifi'nin tutulduğu el Hair hapishanesinden hastaneye nakledildiğini açıkladı.

İfade edilene göre Tarifi, hapishanedeki tıbbi ihmal ve psikolojik baskılar nedeniyle rahatsızlandı. Din polisinin yetkilerinin zayıflatılmasıyla ilgili karara eleştiride bulunan Abdulaziz Tarifi, Nisan 2016'dan beri tutulu bulunuyor.

Ülkede uzun süredir hanedanın ilim adamlarına yönelik uyguladığı baskı, Muhammed bin Selman döneminde ciddi oranda artış gösterdi.

Kral Abdullah'ın ölmesiyle 23 Ocak 2015 tarihinde Savunma Bakanı, daha sonra 21 Haziran 2017'de veliaht prens olmasıyla Muhammed bin Selman ülkede önemli hamlelere imza attı. Bunların en çok akılda kalanlarından biri ise ilim adamlarının tutuklanmasına yönelik başlatılan operasyonlardı.

Tutuklanan ilim adamlarından Selman el Avde'nin geçtiğimiz günlerde idamı istenmişti. İdam istemlerinin artacağı tahmin ediliyordu. Tutuklananlardan hapishanede yaşamını yitirenler de olmuştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum