Suudi Arabistanlı İslam alimi Abdulaziz ed Dumeyri hapiste hayatını kaybetti

Suudi Arabistanlı İslam alimi Abdulaziz ed Dumeyri hapiste hayatını kaybetti

​​​​​​​Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan Salih Abdulaziz ed-Dumeyri, Et-Tarfiyye Hapishanesi'nde yaşamını yitirdi.

Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan Salih Abdulaziz ed-Dumeyri, El-Kassim bölgesindeki Et-Tarfiyye Hapishanesi'nde yaşamını yitirdi.

Suudi Arabistan'da siyasi tutuklularının durumunu takip için açılan "Düşünce Tutukluları" isimli Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Dumeyri tıbbi ihmal nedeniyle tutuklu bulunduğu hapishanede hayatını kaybetti.

Açıklamada, kalp hastası olduğu ve tek kişilik hücrede tutulduğu belirtilen Dumeyri'nin, düşünce mahkumlarının haklarını savunduğu için daha önce de birkaç kere gözaltına alındığı ifade edildi.

Naaşı ailesine teslim edilen Dumeyri'nin cenaze namazının öğleden sonra El-Cevf iline bağlı Skaka'da kılındığı bildirildi.

Dumeyri'nin ölümüne ilişkin Suudi yetkililerce henüz bir açıklama yapılmadı.

Dumeyri'nin tıbbi ihmal sonucu ölümü ülkede yaşanan ilk olay değil. Yaklaşık altı ay gözaltında tutulan İslam davetçisi Şeyh Ahmed el-Amari de 21 Ocak 2019'da cezaevinde tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybetmişti. Ağustos 2018'de gözaltına alınan Amari, daha önce Medine İslam Üniversitesi Kur'an-ı Kerim Fakültesi Dekanlığı görevinde bulunmuştu.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.