Taciz davasında yargılanan kardinale 6 ay hapis cezası

Taciz davasında yargılanan kardinale 6 ay hapis cezası

Lyon Kardinali Philippe Barbarin 2014-2015 arasında yaşanan çocuklara yönelik taciz iddialarını polise bildirmemekten 6 ay tecilli hapis cezasına çarptırıldı.

Fransız mahkemesi, Lyon kardinali Philippe Barbarin’ı çocuklara yönelik cinsel tacizi bildirmemek suçundan 6 ay tecilli hapis cezasına mahkum etti. Katolik Kilisesi'nin en kıdemli din adamı olan Barbarin'in 2014 ile 2015 yılları arasında gerçekleşen taciz olaylarını yetkililere bildirmemekten suçlu bulundu.

Deutsche Welle'nin haberine göre; 68 yaşındaki Barbarin, 1980'li ve 1990'lı yıllarda kendi yetki bölgesinde yaşanan taciz olaylarını polise bildirmediğine dair uzun süredir mağdurlardan gelen suçlamalarla karşı karşıyaydı. Ancak, savcılar söz konusu suçlamaların zaman aşımına uğradığını belirterek Fransız kardinal hakkında soruşturma açmamıştı.

Mağdurlar, Barbarin'in en azından 2010 yılından itibaren cinsel taciz iddialarından haberdar olduğunu ancak Vatikan'dan gelen emirler doğrultusunda bu iddiaların üzerini örttüğünü öne sürdü.

Euronews'in haberine göre; Lyon kardinali Philippe Barbarin, bu kararla, Fransa’da Katolik kilisesi içinde bu suçtan mahkum olan en yüksek seviyedeki din adamı oldu.

Duruşmaya müdahil taraf olarak katılan La Parole Libérée derneğinin kurucusu Francois Devaux, mahkumiyet kararını, çocukların korunması adına bir zafer olarak niteledi. Francois Devaux, “Bu karar, mağdurların sesinin güçlü bir şekilde duyulduğuna ilişkin güçlü bir mesaj oldu.” ifadesini kullandı.

Kardinalin avukatından itiraz

Duruşmaya katılmayan Barbarin'in avukatları karara itiraz edeceklerini açıkladı. Avukat Jean-Felix Luciani gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mahkemenin karar gerekçesi ikna edici değil. Hre türlü yola başvurarak bu karara itiraz edeceğiz" dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.