Taciz davasında yargılanan kardinal için ceza talep edilmedi

Taciz davasında yargılanan kardinal için ceza talep edilmedi

Fransa'da Katolik Kilisesi içerisinde meydana gelen cinsel tacizleri gizlediği iddiasıyla yargılanan Kardinal Barbarin için savcılık ceza talebinde bulunmadı.

Fransa'da, Katolik Kilisesi içindeki cinsel saldırıları gizlediği iddiasıyla yargılanan Kardinal Philippe Barbarin'in hakkında savcılık makamı ceza talep etmedi.

Lyon kentinde üç gündür süren davada Barbarin ile birlikte hakim karşısına çıkan beş din adamı için de ceza istenmedi.

Savcılık, kararına gerekçe olarak 'doğruluğu kanıtlanamayan iddiaların zaman aşımına uğramasını' gösterdi.

Din adamları, 1989 ile 1991'de yaşanan taciz vakalarının üstünü örtmekle suçlanıyordu.

Bir dönem geleceğin papası olarak görülen ve Fransız Katolik Kilisesi'nde adı skandala karışan en üst düzeydeki din adamı Barbarin'in, ceza almasa bile en kutsal makama getirilmesine artık ihtimal verilmiyor.

68 yaşındaki kardinalin, skandalla ilgili 2016'da verdiği bir röportajda "Tanrı'ya şükürler olsun ki çoğu suçlama zaman aşımına uğradı." demesi büyük tepkilere neden olmuştu.

Duruşmada bu tepkilere de yanıt veren Barbarin, kendini doğru cümlelerle ifade edemediğini söyledi ve olaya etkili müdahalede bulunamamasını da Vatikan'dan aldığı 'skandallardan uzak dur' direktifine bağladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.