ABD'de Katolik Kilisesi yüzlerce istismarcı papazın ismini sakladı

ABD'de Katolik Kilisesi yüzlerce istismarcı papazın ismini sakladı

ABD'de Katolik Kilisesinin, hakkında cinsel istismar suçlaması olan 500'den fazla papazın ismini olaylarla ilgilenen makamlardan sakladığı bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Illinois eyaletindeki Katolik kilisesinin, hakkında cinsel istismar suçlaması bulunan 500'den fazla papazın ismini ilgili makamlara vermediği ortaya çıktı.

Illınois Başsavcısı Lisa Madigan tarafından hazırlanan rapora göre, kilisede cinsel istismarda bulunmakla suçlanan 500'den fazla rahibin adı, Illınois Katolik Piskoposluk Bölgesi'nin bu konuda yayımladığı listede yer almadı.

Raporda, Kilise'nin cinsel istismar mağdurlarının suçlamalarını araştırmaktan kaçındığı ve bu iddiaları örtbas etmek için çeşitli bahaneler uydurduğu ifade edildi.

Cinsel istismar suçları sistematik bir şekilde örtbas edildi

Chicago Başpiskoposu Blase J. Cupich, yazılı açıklamasında,"Rahiplerin cinsel istismar eylemlerini cezalandırmakta gösterdiğimiz başarısızlıktan dolayı bir kez daha tüm kilise adını üzüntümüzü belirtmek istiyorum. İstismar mağdurlarının cesareti kilise tarihindeki bu karanlığa ışık tuttu." ifadelerini kullandı.

Öte yandan ocak ayında Başsavcı Madigan'dan görevi alacak Kwame Raoul da bu soruşturmayı devam ettireceğini açıkladı.

ABD'nin Pensilvanya Başsavcısı Josh Shapiro, 2 yıllık bir soruşturmanın ardından ağustos ayında çocuklara yönelik cinsel istismarların Pensilvanya ve Vatikan'daki kıdemli kilise yetkililerince ''sistematik'' bir şekilde örtbas edildiği sonucuna ulaştıklarını söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.