Taliban başkent Kabil'de bomba yüklü araçla saldırdı

Taliban başkent Kabil'de bomba yüklü araçla saldırdı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araç saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Taliban tarafından Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araç saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın başkenti Kabil'in Pagman bölgesinde bu sabah yerel saatle 9:00 sularında bombalı saldırı düzenlendi.

ABD ve Kabil hükümeti güçlerine ait bir askeri konvoyu hedef alan saldırının bomba yüklü araçlar gerçekleştirildiğini ifade eden kaynaklar, konvoyda bulunan en az 3 aracın saldırı sonrası ağır hasar aldığını, sadırıda ölen ve yaralananlar olduğunu ekledi.

Pagman bölgesi konumu:

Taliban saldırıyı üstlendi

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklama, bomba yüklü araçla düzenlendiği belirtilen saldırının sorumluluğu üstlenildi.

Sözcü açıklamasında, bomba yüklü araç saldırısını gerçekleştiren Taliban savaşçısının isminin Muhammed Kamuran Masum olduğunu ifade etti.

Mücahid'in açıklamasına göre bombalı saldırıda aralarında ABD askeri personelinin de bulunduğu 23 kişi öldü veya yaralandı.

Kabil hükümetinden açıklama

Kabil hükümeti kaynakları tarafından yapılan açıklamadaysa bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda askeri konvoyun hedef alındığı ve en az 4 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.