Taliban'dan Kabil'de İngiliz güvenlik şirketine bombalı saldırı

Taliban'dan Kabil'de İngiliz güvenlik şirketine bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de gerçekleştirilen saldırıyı Taliban üstlendi.

Bugün akşam saatlerinde Afganistan'ın başkenti Kabil'in doğusundaki 9'uncu Polis Bölgesi'nde bir patlama meydana geldi.

Kabil'deki uluslararası havaalanının ve yabancı askerlere ev sahipliği yapan birçok merkezin de bulunduğu bölgede patlamanın ardından silah sesleri duyuldu.

Saldırının gerçekleştiği bölgenin yaklaşık olarak konumu:

Yerel kaynaklar olay yerine ambulansların ve askeri ekiplerin sevk edildiğini ve saldırıda yaralananların olduğunu belirtti.

Kabil hükümeti güvenlik kaynakları saldırıda, bölgede Kabil hükümeti güçlerini de eğiten bir İngiliz özel güvenlik şirketinin hedef alındığını belirtti. Söz konusu güvenlik ve paralı asker şirketi G4S de saldırıyı doğruladı.

Kabil hükümeti Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 10 kişinin öldüğü, 19 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Taliban saldırıyı üstlendi

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada saldırının sorumluluğu üstlenildi.

Mücahid'in açıklamasına göre, bomba yüklü aracı kullanan Taliban savaşçısı, merkezin kapısında aracı infilak ettirerek, diğer Taliban savaşçılarının içeri girmesini sağladı.

Açıklamada, Taliban savaşçılarının halen çatışmayı sürdürdüğünü, bomba yüklü aracı kullanan Taliban savaşçısı dışında diğer tüm savaşçıların halen canlı olduğu öne sürüldü.

Taliban sözcüsünün açıklamasına göre, saldırının düzenlendiği merkezin içerisinde, ülkedeki yabancı güçlerden önemli isimler bulunuyor.

Açıklamada ayrıca, saldırının ülkede özellikle Hilmend ve Kandahar'da sivilleri hedef alan ABD saldırılarına cevap olarak gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.