Taliban Kabil'de müzik aletlerini ateşe verdi

Taliban Kabil'de müzik aletlerini ateşe verdi

Afganistan İyiliği Emretme ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı, başkent Kabil'de "müzik ve fesadı teşvik eden" ekipman ve aletlerin ateşe verildiğini açıkladı.

İyiliği Emretme ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'ın başkenti Kabil'de yapılan denetlemelerde "toplumun düzenini olumsuz yönde etkilediği, gençlerin zihin yapısını bozduğu ve fesadı teşvik ettiği" gerekçesiyle toplanan müzik aletleri ve diğer ekipmanlarım imha ediliği ifade edildi.

Toplanan müzik aletleri ve diğer ekipmanlar başkent Kabil'in dışındaki boş bir arazide yakılarak imha edildi.

İmha edilenler arasında çeşitli çalgı aletleri, davullar, büyük hoparlörler ve müzik kasetleri yer alıyor.

Afganistan'dan 15 Ağustos 2021'de başkent Kabil'e girip yönetimi devralan Taliban güçleri ülkede 1996-2001 yılları arasındaki ABD ve NATO işgaliyle son bulan beş yıllık sürecin ardından ikinci iktidar dönemini ilan etmişti.

Bu kapsamda ülkede İslam Emirliği yönetimi ilan eden Taliban, Afganistan'da İslam hukukunun esas alındığı bir yönetim şeklini uygulamaya koydu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum