Taliban lideri Ahundzade'nin koronavirüsten öldüğü iddiası

Taliban lideri Ahundzade'nin koronavirüsten öldüğü iddiası

ABD destekli hükümet kaynaklarınca ortaya atılan haberlerde, Taliban lideri Heybetullah Ahundzade'nin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

ABD destekli Kabil hükümeti yetkilileri, Taliban lideri Heybetullah Ahundzade'nin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Hükümet kaynaklarının ortaya attığı haberler, yerel ve uluslararası birçok kuruluş tarafından haberleştirildi.

Kabil hükümetinin geçmişten bugüne, Taliban liderleriyle ilgili aslı olmayan haberler ortaya attığı biliniyor. ABD destekli hükümetin istihbaratı ve medya organları tarafından yapılan açıklamalarda daha önce de birçok kez Taliban'ın üst düzey liderlerinin öldüğü, Taliban'ın parçalanma sürecinde olduğu gibi haberler ortaya atılmış, ancak bu haberlerin asılsız olduğu ortaya çıkmıştı.

Türk medyasının da yabancı kaynaklardan aktardığı haberde, Heybetullah Ahundzade'nin yerine Taliban'ın kurucu lideri Molla Ömer'in oğlu Molla Yakub'un geçtiği iddia edildi.

Taliban yalanladı

Öte yandan konuya dair açıklama yapan Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Heybetullah Ahundzade'nin öldüğü iddialarını yalanladı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Mücahid, ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Taliban'ın liderlerinin sağlıklı ve görev başında olduğunu dile getirdi.

Taliban kaynakları, söz konusu iddiaların Kabil hükümeti tarafından propaganda amacıyla servis edildiğini öne sürüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.