Taliban siyasi heyeti Pakistan'da

Taliban siyasi heyeti Pakistan'da

Taliban siyasi heyeti Pakistan'ı ziyaret ediyor.

Taliban siyasi heyeti Pakistan'ı ziyaret ediyor.

Taliban'ın Siyasi Ofis Şefi Molla Abdulgani Birader öncülüğündeki 12 kişilik heyet temaslarda bulunmak üzere bugün sabah saatlerinde Pakistan'ın başkenti İslamabad'ı ziyaret etti.

Ziyaret Pakistan'ın resmi daveti üzerine gerçekleşiyor.

Taliban heyeti, İslamabad'da Pakistan Dışişleri Bakanı Mahmud Kureyşi liderliğindeki protokol tarafından karşılandı.

Taliban Siyasi Heyetinin önde gelen isimlerinden Şahabeddin Dilaver, hareketin Pakistan ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin görüşüleceğini ve Pakistan'daki Afgan göçmenlerin durumunun müzakere edileceğini ifade etti.

Dilaver, Pakistan'daki Afgan göçmenlerin insani durumunun iyileştirilmesi ve Afgan göçmenler arasındaki tutukluların serbest bırakılması konularının da gündemde olacağını söyledi.

Taliban, ABD Başkanı Donald Trump'ın Afganistan barış görüşmelerini iptal etmesiyle, bölge ülkeleriyle yaptığı müzakerelere ağırlık verdi.

Hareketin siyasi heyeti görüşmelerin iptal edilmesinin ardından Rusya, İran ve Çin'i ziyaret etti.

ABD-Taliban görüşmeleri

ABD ile Taliban, 2018 yılının Ekim ayından bu yana Afganistan barış süreci kapsamında görüşmeler gerçekleştiriyordu.

ABD Başkanı Donald Trump 9 Eylül'de sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, başkent Kabil'de bir ABD askerinin öldürüldüğü gerekçesiyle, Taliban ile yürütülen barış görüşmeleri sürecinin durdurulduğunu açıklamıştı.

Taliban, anlaşma için her şey hazırken Trump'ın görüşmeleri iptal ettiğini açıkladığını, bunun en çok ABD'ye zarar vereceğini ve kararın ABD'nin barış karşıtı politikasını ifşa ettiğini ifade etmişti.

Taliban ABD'nin bu kararı aldığına pişman olacağı yönünde bir açıklama yapmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum