ABD Afganistan'da iki eski Taliban valisini serbest bıraktı

ABD Afganistan'da iki eski Taliban valisini serbest bıraktı

ABD Afganistan'da iki eski Taliban valisini serbest bıraktı.

İki eski Taliban valisinin Afganistan'da ABD tarafından kontrol edilen Bagram hapishanesinden serbest bırakıldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Taliban'ın eski Kunar ve Nimruz illeri valileri (Molla Abdurreşid Beluç ve Şeyh Abdurrahim) ABD tarafından Bagram hapishanesinden serbest bırakıldı.

Taliban kaynakları serbest bırakılan valilere ait olduğu belirtilen fotoğrafları paylaşırken hareket, salıverilmeleri ABD karşısında kazanılmış bir "zafer" olarak kutluyor.

ABD Başkanı Donald Trump 9 Eylül'de sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, başkent Kabil'de bir ABD askerinin öldürüldüğü gerekçesiyle, Taliban ile yürütülen barış görüşmeleri sürecinin durdurulduğunu açıklamıştı.

Taliban, anlaşma için her şey hazırken Trump'ın görüşmeleri iptal ettiğini açıkladığını, bunun en çok ABD'ye zarar vereceğini ve kararın ABD'nin barış karşıtı politikasını ifşa ettiğini ifade etmişti.

Taliban ABD'nin bu kararı aldığına pişman olacağı yönünde bir açıklama da yapmıştı.

Öte yandan geçtiğimiz gün Taliban ile ABD heyetleri Pakistan'ın başkenti İslamabad'ta bir araya gelmişti.

ABD'nin eski Taliban valilerini serbest bırakması barış görüşmelerinin yeniden başlaması ihtimalini gündeme getirdi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum