Taliban: Halk sandığa gitmedi, seçimler başarısız oldu

Taliban: Halk sandığa gitmedi, seçimler başarısız oldu

Taliban, Afganistan'da dün gerçekleştirilen seçimlerin başarısız olduğunu ifade etti.

Taliban, Afganistan'da dün gerçekleştirilen seçimlerin başarısız olduğunu ifade etti.

Seçim sürecinin ardından yaptığı açıklamada Taliban, halkın seçimlere katılmayarak "İşgalcilerin isteklerini kabul etmeyeceklerini deklare ettiğini" belirtti.

Hareket, seçime yalnızca hükümet yetkililerinin ve büyük şehirlerde yaşayan bazı kişilerin katıldığını ifade ederek, "İşgalcilerin düzmecesi olan seçime katılmadıkları için" halka teşekkür etti.

Taliban seçimlerin başarısız olmasının "Halkın işgalin bitmesini istediğini ve Kabil hükümetine değil Taliban'a teveccüh ettiğini" gösterdiğini öne sürdü.

Seçim esnasında Afganistan'ın 34 ilinin 28'inde toplam 531 saldırı gerçekleştirildiğini belirten Taliban, 3 ilçe merkezinin ve 7 karakolun ele geçirildiğini ilan etti.

Taliban'ın açıklamasına göre saldırılarda 258 güvenlik görevlisi öldürüldü, 164'ü ise yaralandı.

Seçimlere katılım düşüktü

Afganistan'da dün gerçekleştirilen seçimlerin kesin olmayan ilk sonuçlarının 19 Ekim'de, kesin sonuçların ise 7 Kasım'da açıklanması bekleniyor.

Yaklaşık 13 milyon 500 bin seçmenin bulunduğu ülkede 9 milyon 600 bin kişi seçimlerde oy kullanmak üzere kayıt yaptırdı. Ancak, güvenlik endişeleri nedeniyle kayıt yaptıran seçmenlerin yaklaşık 1 milyon 500 bini oy kullandı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.