Taliban'dan Kabil hükümetine 'ceset takası' teklifi

Taliban'dan Kabil hükümetine 'ceset takası' teklifi

Taliban, bugün yayınladığı bir açıklamayla Ferah'ta düşürülen helikopterde bulunan kişilerin cesetlerini takas edebileceklerini açıkladı.

Afganistan'ın batısındaki Ferah iline bağlı Anar Dera ilçesinde 31 Ekim günü düşen Kabil hükümetine ait helikopterde ölen 28 kişinin cesedinin Taliban'ın elinde olduğu belirtildi.

Taliban sözcülerinden Kari Muhammed Yusuf Ahmedi tarafından bugün yapılan açıklamada, bu cesetlerin belirttikleri şart karşılığında ailelerine teslim edilmek üzere hükümete verilebileceği belirtildi.

Taliban'ın açıklamasında, aralarında Kabil hükümetine bağlı üst düzey isimlere ait kişilerin de bulunduğu cesetlerin teslim için 18 Ekim'de Kandahar Emniyet Müdür Abdurrezzak Açakzay'a saldırı düzenleyen "Ebu Dücane" isimli Taliban savaşçısının cesedi istendi.

Daha önceden Kabil hükümeti güçlerinin arasına sızmış olan Taliban savaşçısı "Ebu Dücane" Kandahar Emniyet Müdürü Abdurrezzak Açakzay'e saldırı düzenlemeden önce Açakzay'in hemen arkasında böyle görüntülenmişti:

dd-004.jpg

Kabul edilmesi halinde ceset takasının Kızıl Haç gözetiminde gerçekleştirileceğini ifade eden Taliban sözcüsü, ellerinde 28 kişiye ait ceset parçaları olduğunu belirtti.

Düşen helikopterde bulunan üst düzey isimler şunlar:

Ferid Bahtevar - Ferah ili İl Meclis Başkanı

Cemile Emini - Ferah ili İl Meclis Üyesi

Nimetullah Halil - 207'nci Zafer Kolordusunda Tuğgeneral

Albay Muhammed Arif - Pilot

Kabil hükümeti güçlerinin arasına sızan Taliban savaşçısının düzenlediği saldırıda Afganistan’ın güneyindeki askeri danışmanlık misyonundan sorumlu komutanı Jeffrey Smiley de yaralanmıştı.

ABD'li kaynaklarca Smiley'in vücuduna isabet eden bir kurşun sebebiyle yaralandığı ve tedavi altına alındığı bilgisi paylaşılmış, detay verilmemişti.

dqd6jzmx0aau4nx.jpg

ABD'li General Jeffrey Smiley

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.