Taliban'ın Afganistan'daki radyo ağı: Şeriatın Sesi

Taliban'ın Afganistan'daki radyo ağı: Şeriatın Sesi

Taliban'ın Afganistan'da FM bandı üzerinden yayın yaptığı radyo ağı "Şeriatın Sesi" kapsama alanını daha da genişletti.

Taliban'ın Afganistan'da FM bandı üzerinden yayın yaptığı radyo ağı "Şeriatın Sesi" kapsama alanını daha da genişletti.

Afganistan'da temelleri Taliban iktidarı döneminde atılan "Şeriatın Sesi" radyosu ABD'nin Afganistan işgalinden bu yana yayına devam ediyor. 

ABD işgalinden birkaç yıl sonra yeniden faaliyetlerine başladığı bilinen "Şeriatın Sesi" radyosu, bugün gelinen süreçte Afganistan'ın birçok bölgesinde FM bandı üzerinden yayın yapıyor. 

Geçtiğimiz dönemde ABD ve Kabil hükümetine bağlı hava kuvvetleri, ülkenin farklı noktalarında bulunan Taliban'ın radyo istasyonlarına yönelik operasyonlar düzenlemiş olsa da Taliban kaynaklarınca dün yapılan açıklamada "Şeriatın Sesi" radyosunun kapsama alanına yeni bölgelerin dahil olduğu ifade edildi.

radyo.jpeg

Taliban'ın yeni kapsama alanlarıyla ilgili afişi

"Kültür İşleri Komisyonu"

Taliban tarafından bir tür "bakanlık" olarak da isimlendirilebilecek komisyonların Afganistan'da faaliyet içinde olduğu biliniyor. Taliban'ın sesli ve görsel olarak yaptığı yayınlar da "İslam Emirliği Kültür İşleri Komisyonu"na bağlı durumda. 

İsmi geçen komisyonun tarafından yayınlanan son afişte, Afganistan'ın kuzeyindeki Tahar, Kunduz ve Bağlan vilayetlerinde "Şeriatın Sesi" radyosunun FM bandı üzerinden dinlenilebileceği ifade ediliyor. Ayrıca afişteki Afganistan haritası üzerinde -koyu renkle gösterilen- birçok vilayette radyonun yayında olduğu belirtilmiş.

Günlük yayınlar yapılıyor

Taliban'ın radyonu Afganistan'ın birçok vilayetinde günlük yayınlar yapıyor. Gündüz yayınları sabah 08.00'dan 10.00'a kadar, akşam yayınları ise 17.00'dan 19.00'a kadar belirtilen frekans üzerinden dinlenebiliyor. Ayrıca radyo yayınları daha sonra YouTube ve diğer sosyal medya platformları üzerinden de dolaşıma sokuluyor.

Taliban'ın radyosunda yayın akışı

"Şeriatın Sesi" radyosunda Afganistan'da devam eden savaşa dair güncel haberler Taliban kaynaklarınca aktarılıyor. Yine yayınlarda, Afganistan sahasına dair rapor ve analizler ile dini yayınlar yer alıyor. Genellikle Peştuca yapılan yayınlarda Taliban mensuplarınca bestelenmiş marşlar da yer alıyor.

Afganistan'da Taliban'ın radyosunu yalnızca hareketin mensupları değil, Kabil yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin de dinlediği biliniyor. Radyo üzerinden yapılan bazı özel yayınlarda Kabil yönetimine bağlı güvenlik güçlerine teslim olmaları yönünde telkinde bulunulduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.