Ticaret Savaşı: Trump Çin Başbakan Yardımcısı ile bir araya gelecek

Ticaret Savaşı: Trump Çin Başbakan Yardımcısı ile bir araya gelecek

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Çin'in Başbakan Yardımcısı Liu He ile Washington'da bir araya geleceğini bildirildi.

ABD’li ve Çin’li üst düzey yetkililer, iki ülke arasında artan gerilim ve tehditlerin ardından dün, anlaşmaya varmak amacıyla ticari müzakereleri yeniden başlatmıştı.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Maliye Bakanı Steven Mnuchin ile Başbakan Yardımcısı ve Çin Ticaret Temsilcisi Liu He, Beyaz Saray’a yakın bir binada bir araya geldi. Yetkililer toplantının ardından gazetecilerin müzakerelerdeki ilerleme hakkındaki sorularını cevaplamayı reddetti.

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, Pekin’de yaptığı açıklamada, “Ekonomi ve ticaretten sorumlu iki grup arasındaki yoğun görüşmeler, iki başkan arasındaki uzlaşıyla bağdaşan bir anlaşmaya ulaşmayı hedefliyor” dedi.

Bu 4. üst düzey görüşme turu, her iki ülke heyeti arasında yapılan görüşmelerden 2 gün sonra yapıldı.

Trump, Salı günü yaptığı açıklamada, müzakerelerin verimli geçtiğini belirtti. 1 Mart'a kadar anlaşma sağlanamaması durumunda ABD'nin Çin'den 200 milyar dolar tutarındaki ithal üründen aldığı gümrük vergisi yüzde 10'dan yüzde 25'e yükselecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.