Toyota otonom araçlar için akıllı şehir inşa edecek

Toyota otonom araçlar için akıllı şehir inşa edecek

Toyota yalnızca otonom araçların kullanılacağı akıllı şehir inşa etmeye hazırlanıyor.

Japon otomotiv üreticisi Toyota Motor Corporation, yalnızca otonom araçların kullanılacağı iki bin kişilik akıllı şehir inşa etmeye hazırlanıyor.

DPA’nın haberine göre, inşa edilecek yeni şehir, modern teknolojinin test edileceği bir platform olma özelliği taşıyor. Motortrend internet sitesinden yapılan açıklamada, Woven City adı verilen şehrin, Japonya’nın Fuji Dağı eteklerine inşa edileceği aktarıldı. Toyota’nın, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2020 Tüketici Teknolojileri fuarında tanıttığı Woven City, 175 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilecek. Düşük karbon ayak izli gelişmiş şehirde yaklaşık 2 bin kişinin yaşaması planlanıyor.

Toyota tarafından inşa edilecek şehirde yaşayacak olanların çoğunluğunun şirket çalışanları ve ailelerinden oluşacağı ve bu şehrin otonom araçlar, robotlar ve yapay zekâ için yaşayan laboratuvar işlevi üstleneceği ifade edildi.

Bu üç bileşen şehirde yol ve sokak ağı oluşturmak için tasarlandı. Woven City adı verilen şehirde, egzoz gazı yayan otomobillerin kullanılmasına izin verilmeyeceği ifade edilirken, Toyota’nın bilim adamları ve ortaklarını yeni teknolojileri test etmeye davet ettiği aktarıldı.

Fuji Dağı’nın eteklerine kurulması planlanan şehri, ünlü Danimarkalı mimar Bjarke Ingels tasarlayacak. Ingels, New York’taki World Trade Center, Danimarka’nın sahip olduğu çocuk oyuncakları şirketi Lego’nun genel merkezi, Google’ın ABD’deki Mountain Viev ve Londra’daki merkezini tasarlayan bir isim.

Diğer yandan, sıfır emisyonlu yakıt hücreleri kullanılması amaçlanan şehirde ek enerji olarak, binaların çatıları tamamen güneş enerjisi ile elektrik üretebilecek paneller ile kaplanacak.

Motortrend sitesi, şehirdeki tüm bina ve araçların akıllı sistem üzerine kurulacağını aktardı. Woven City ayrıca, yapay zekâ, robot teknolojileri, akıllı evler gibi alanlarda araştırma yapan bilim insanlarına da ev sahipliği yapacak.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.