Trump: İran ile müzakere ihtimali giderek zorlaşıyor

Trump: İran ile müzakere ihtimali giderek zorlaşıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Washington ile Tahran arasında anlaşmaya varmayı istemenin giderek zorlaştığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la yaşanan gerginlikle ilgili son yorumunda, anlaşmaya varmayı istemenin giderek zorlaştığını ve iki ülke arasındaki krizin her şekilde sonuçlanabileceğini söyledi.

İran'ın, ABD'li istihbarat birimi CIA için çalıştığını öne sürdüğü 17 ajanı yakaladığını duyurmasının ardından konuşan Trump, Tahran'ın söz konusu açıklamasını da bir kez daha yalanladı. ABD'li lider, Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlamadan önce, sosyal medyadaki bir paylaşımında da "İran'ın CIA ajanları yakaladığına dair rapor tamamen yanlış. Doğruluk payı sıfır." ifadelerine yer vermişti.

Batılı ülkelerle İran arasında imzalanan tarihi nükleer anlaşmadan Washington'un tek taraflı ayrılmasıyla iki ülke arasındaki tansiyon yükselmişti. ABD'nin İran yaptırımlarını tekrar devreye sokması, karşılıklı savaş tehditleri ve İHA'ların vurulması gerilimi daha da tırmandırdı.

Daha önce İran'la müzakere masasına oturmaya hazır olduğunu defalarca ifade eden ABD Başkanı, bu istediğinin giderek azaldığını belirtti. Tahran yönetimi ise yaptırımlar sürdüğü sürece ABD ile müzakere kapılarını tamamen kapatmış durumda.

Kuzey Kore ile irtibatımız olumlu ilerliyor

Kuzey Kore konusuna da değinen Donald Trump, Washington'un Pyongyang ile olan yazışmalarının yapıcı seyrettiğini duyurdu. Trump, Kuzey Kore'nin nükleer programını sonlandırması amacıyla başlatılan ancak sonrasında askıya alınan görüşmelerin ne zaman devam edeceği sorusuna ise kesin bir tarih vermedi.

"İlişkiler iyi ilerliyor. Onların bizle görüşmeyi isteyeceğini düşünüyorum. Ne olacağını bakıp göreceğiz" diyen ABD Başkanı, Kuzey Kore'nin son dönemde füze denemelerinden geri durduğuna da vurgu yaptı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.